750 gm schoongewassen aardappelen 250 gm in blokken gesneden witte meikaas 200 ml slagroom 1 groene peper, schoongemaakt ontzad; e en in stukken 1 theelepel kurkuma zout 3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie 1 ui, schoongemaakte en in ringen ge; sneden 1 enkele zwarte olijven Kook de aardappelen in de schil in een pan water in ca. 20 minuten gaar. Giet ze af, pel ze en snijd ze in plakken. Leg de plakken aardappel op een schaal en houd ze warm. Pureer de kaas met de slagroom, de stukken groene peper, de kurkuma en wat zout in een foodprocessor of andere keukenmachine. Verhit de olie in een pan. Voeg de kaaspuree toe en roer van het geheel bij matige hitte een gladde, romige saus. Schenk de warme saus over de warm gehouden plakken aardappel en garneer het gerecht met de ringen ui en de olijven.