150 gram haricots verts 1 citroen 5 eetlepels olijfolie extra vierge met basilic; um 1/2 zakje formaggio da pasta (a 100 gr; grozette) 1 zout 1 versgemalen zwarte peper 1 bakje pecannoten 75 gm veldsla 75 gm rucola 200 gm in dunne plakken voorgesneden roqu; efort (daily d'or)Voorbereiding swijze: haricots verts schoonmaken, halveren en in ca 4 min beetjgaar koken. in zeef onder koud stromend water houden en laten uitlekken. citroen schoonboenen en 2 tl schil eraf raspen. citroen uitpersen. in kom citroensap met geraspte citroenschil plie kaas tot dressing kloppen. op smaak brengen met zout en peper. pecaannoten grof hakken .in schaal veldsla rucola en haricots verts met 2 el dressing en tweederde van pecaannoten mengen. salade over vier borden verdelen. plakjes roquefort erop leggen en rest van dressing erover sprenkelen. garneren met rest van pcaannoten Serveertips: serveren met grof bruin brood. wijn: arniston bay chenin/chardonnay kan ook als voorafje worden geserveerd!!!!!!