2 eierdooiers 1 carton slagroom (125 ml, ah) 2 zakjes vanillesuiker 4 sneetjes bruinbrood 6 amandelspeculaasjes (ah) 50 gm amandelspijs (baukje) 1 boter om in te vetten 1 (4 vuurvaste timbaaltjes a inhoud; ca. 2 dl) Bereiden: Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand
4. Dooiers met room en 1 zakje vanillesuiker loskloppen. Korstjes van brood snijden en brood in blokjes snijden. Speculaasjes in stukjes breken en met brood door roommengsel roeren, ca. 5 minuten laten intrekken. Amandelspijs in blokjes snijden en toevoegen. Mengsel tot samenhangende massa kneden. Vormpjes invetten en met rest van vanillesuiker bestrooien. Broodmengsel over vormpjes verdelen en in ca. 30 minuten gaar bakken. Broodpuddinkjes uit oven nemen en laten afkoelen tot lauwwarm. Met scherp natgemaakt mes randen lossnijden. Bordje op vormpje zetten en keren. Puddinkje uit vorm laten glijden. Prijs p.p.: ca. fl 1,25 Bevat per eenpersoonsportie: 390 kilocalorieën eiwit 8 g vet 23 g koolhydraten 36 g Tip: Als u het scherpe mes voor het lossnijden onder koud stromend water houdt, dan plakt het niet aan het gebak. wijncategorie 5 Conqueror White Port