4/4 gebak met ananas

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

5 eieren 250 gm zelfrijzende bloem 250 gm suiker 2 zakjes vanillesuiker 250 gm boter ----VOOR DE AFWERKING---- 1 cakevorm 1 griessuiker 1 ananasschijven 1 aluminiumfolie Klop de eierdooiers samen met de suiker en de vanillesuiker. Boter bijvoegen Nadien het stijfgeklopt eiwit te samen met de bloem. Luchtig opkloppen Bodem van cakevorm bekleden met alumiumfolie. Griessuiker opstrooien. Uitgelekte ananasschijven op de griessuiker schikken. Daarop het beslag gieten. Bakken in voorverwarmde oven op temperatuur volgens gebruiksaanwijzing oven. Als de koek doorbakken is omgedraaid op taartvorm leggen. Cakevorm verwijderen en heel voorzichtig de alumiumfolie. De ananasschijven zijn nu mooi ingebakken in de griessuiker. Enkele minuten laten afkoelen en weer inpakken met aluminiumfolie zodat de cake goed vochtig blijft ( voor de liefhebbers natuurlijk)

4/4 gebak met ananas is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tropische kip salade
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

De levensgevaarlijke spin
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Mueslireep met fruit en noten, geglaceerd met yoghurt
Snack
Bekijk recept
Zoete schuimomelet met bosvruchtencompôte
30 min - Nagerecht
Bekijk recept