----VOOR DE BODEMPJES VAN BROKK---- 330 gm mix voor brokkeldeeg 130 gm harde boter 1 ei ----VOOR DE PASTELBAKKERSROOM---- 100 gm mix voor pasteibakkersroom 300 ml melk ----VOOR DE CITROENBAVAROIS---- 150 gm poeder voor citroenbavarois 120 ml water 600 ml room ----VOOR DE AFWERKING---- 1 vers fruit 1 doosje chocoladeglazuur Meng de boter, het ei en de mix voor brokkeldeeg met je handen tot je een glad deeg hebt. Laat het deeg 20 minuten opstijven in de koelkast. Bestrooi het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot 3 mm dikte. Steek met behulp van een rond uitsteekvormpje of een glas bodempjes uit van 8 centimeter doorsnede. Leg de bodempjes op een bakplaat en bak ze 10 tot 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Laat de gebakken bodempjes volledig afkoelen vooraleer je verder werkt. Meng de mix voor pasteibakkersroom met de melk en roer tot je een gladde, gele room krijgt. Klop de room half op. Meng het poeder met het water in een beslagkom en voeg de half-opgeklopte slagroom toe. Spuit met behulp van een spuitzak en een spuitmondje pasteibakkersroom op een aantal van de brokkeldeegbodempjes. Op de andere bodempjes spuit je citroenbavarois. Leg het zakje chocoladeglazuur 10 minuten in heet water. Giet het glazuur in een kommetje en dompel de stukjes fruit er helemaal of gedeeltelijk in. Schik het fruit zorgvuldig op de pasteibakkersroom of de bavarois.
Brokkeldeeg met vers fruit in chocoladejasje is een recept van De Virtuele Keuken