----VOOR DE CHOCOLADETAART---- 5 eieren 125 gm suiker 200 gm zwarte ganache 100 gm bloem 25 gm cacao 8 inox cirkel: 6cm diameter en 5cm h; oogte 30 gm gemalen geroosterde nootjes ----VOOR DE GIANDUJA MOUSSE---- 350 gm gianduja 50 gm gesmolten chocolade 811 200 gm eiwit 30 gm suiker 1 slagroom 3/4 160grVoorbereiding : Chocoladetaart : de eieren bij de suiker kloppen totdat de mousse homogeen en behoorlijk stevig is. Daarna met de spatel de cacao en de uitgezifte bloem toevoegen en eindigen met de nootjes. In een vorm gieten en vervolgens in een voorverwarmde oven aan 190°c gedurende ongeveer 25 minuten bakken. Daarna even laten afkoelen en vervolgens in schijven van 5 cm diameter en 1 cm dikte afsnijden. Mousse : de chocolade en de gianduja samen doen smelten, de room voor ¾ doen kloppen en vervolgens de eiwitten met de suiker stevig kloppen. Het geheel met zorg met de eierklopper mengen en op het bord schikken. In de cirkel een schijf chocolademengel doen met kersensap, een eerste laag kersen aanbrengen, een andere schijf chocolademengsel erop leggen en eindigen met de mousse. Gedurende ongeveer twee uur in de koelkast laten rusten, uit zijn vorm nemen en met zwarte ganache overgieten.
Chocoladetaart met kersen en cointreau is een recept van De Virtuele Keuken