225 gm zachte boter 225 gm witte basterdsuiker 4 grote of 5 kleine eieren 50 gm meel 225 gm gemalen amandelen 1 theelepel amandelessence 2 onbehandelde citroenenVoorbereiding swijze: verwarm de oven voor op 180 gr. rasp de schil van de citroenen en pers ze uit. doe de boter en de suiker in een kom . meng ze met de mixer tot een egale massa. blijf mixen en voeg een voor een de eieren toe en vervolgens een keart van de bloem. ga door tot bloem en eieren op zijn. roer nu de gemalen amandelen erdoor, de essence en het sap. doe het beslag in een ingevette en bebloemde cakevorm zer in de oven en laat ongeveer een uur bakken. probeer na 50 min met een sateprikker o.i.d of de cake gaar is. er mag geen beslag meer aan de prikker kleven. laat de gare cake 5 min afkoelen kiep hem uit de vorm en laat hem helemaal koud worden.pak vervolgens hem in folie en eet hem pas de volgende dag. dan is hij nog lekkerder. zeef er wat poedersuiker over. Serveertips: eet er frambozen bij