60 gm plantaardige margarine 30 gm rietsuiker 60 gm volkorenmeel 30 gm witte amandelen, gemalen 225 gm groene druiven, gehalveerd en ontp; it 1 de schil van een citroen, in grove; stukken gesneden 1/2 liter water of druivensap 1 eetlepel honing 15 gm poedergelatineVoorbereiding : doe de zachte margarine, suiker, amandelen en volkorenmeel in een beslagkom.wrijf met de vingertoppen tot er een soepel deeg ontstaat. doe het over op een werkvlak en kneed met de hand nog stevig door. bedek de bodem van een ronde taart of springvorm, doorsnede van 20 cm met bakpapier. rol het deeg uit en bedek de bodem van de vorm ermee. zorg overal dat het gelijke dikte heeft. verwarm de oven voor tot 190 graden en bak de bodem on ongeveer 15 min bruin en knapperig. als het gebak door en door koud is pas uit de vorm nemen. en bakpapier verwijderen. terugdoen in de vorm en de randen van de vorm even meteen klein beetje olie invetten zodat de gelei niet aan het blik kan gaan kleven.Voorbereiding swijze: maak nu eerst de gelei. breng in een kleiene pan het water of het druivensap met de stukken citroenschil aan de kook en laat het op een laag vuur 5 min trekken. pan van het vuur nemen en koud laten worden. door zeef gieten. neem een kopje water of sap er strooi er de gelatine in.laat het volkomen oplossen en vermeng het met honing. even door en door heet laten worden ,maar beslist niet koken. bij de rest van het nat voegen en laten staan tot het lobbig begint te worden. schik de druiven op de taartbodem,bestrijk ze met een deel van het gelatinemengsel en laat het even in de koelkast opstijven. dan pas de rest van de gelei toevoegen anders gaan de druiven schuiven. in de koelkast laten opstijven. op een schaal overdoen en met een heet mes in punten snijden voor je het serveert. Serveertips: laat nooit vloeistof waaraan gelatine toegevoegd is aan de kook komen.