140 gm zachte boter 100 gm suiker 1 zakje vanillesuiker 1 geraspte schil van een citroen 2 eieren 100 ml zure room 150 gm zelfrijzend bakmeel 500 gm pruimen ----HULPMIDDELEN---- 1 een springvorm met doorsnede van 2; 3 cm 1 evt bakpapier om vorm te bekleden Verhit de oven op 170 gr. meng boter suiker vanillesuiker en citroenschil goed door elkaar. voeg stuk voor stuk de eieren toe. roer vervolgens de zure room en het bakmeel door het beslag. laat even rusten tijdens het voorbereiden van de vorm. vet deze in of beleg hem met bakpapier. giet het beslag erin en strijk het glad met een mes.halveer en ontpit de pruimen en leg ze concentrisch in de vorm, met de snijkant naar boven en zo recht mogelijk , zodat het sap niet in het beslag kan lopen. sprenkel desgewenst nog wat suiker op de pruimen . zet de vorm in de oven en bak 50 minuten. steek een prikker tussen de pruimen om te kijken of de cake/taart gaar is. de cake/taart is gaar als je prikker er droog uitkomt. laat de cake/ taart 10 minuten afkoelen en bevrijd hem uit de vorm Serveertips: lekker bij de thee, als toetje evt een zoete wijn bij serveren.