150 gm gedroogde abrikozen 1 deciliter apricot brandy 200 gm boter op kamertemperatuur 200 gm suiker 1 zakje vanillesuiker 1 rasp van 1/2 citroen 4 eieren 200 gm bloem 1/2 theelepel zout Voor een cake van 28 cm.Voorbereiding stijd: circa 15 minuten (plus het weken van de abrikozen).Voorbereiding stijd: 18-20 minuten Was de abrikozen, dep ze goed droog met keukenpapier en snijd ze in stukjes. Doe ze in een magnetronschaaltje, samen met de apricot brandy. Zet het deksel op het schaaltje en plaats dit l minuut in de magnetron op de hoogste stand. Laat de abrikozen vervolgens 2 uur afgedekt staan. Klop met de mixer op de hoogste stand boter, suiker, vanillesuiker en citroenrasp door elkaar. Meng één voor één de eieren erdoor en spatel vervolgens de bloem met het zout bij kleine beetjes tegelijk erdoor. Schep tot slot de stukjes abrikoos samen met l a 2 eetlepels van het vocht door het beslag. Doe het beslag in een zwartmetalen cakevorm met anti-aan-baklaag en een lengte van 28 cm. Strijk de bovenzijde glad en zet de vorm op het lage rooster of op het rooster in de tweede richel van onder, met een isolatiemat of een stuk bakpapier ertussen. Schakel de oven in op de combinatie hetelucht 180øC en de magnetron op 30% van het vermogen. Bak de cake in 18 a 20 minuten goudbruin. Controleer met een houten prikker of de cake gaar is. Laat de cake in de vorm staan tot het gebak van de rand loslaat. Stort de cake op een taartrooster en laat het gebak afkoelen.