2 1/2 deciliter melk 60 gm suiker 3 eidooiers 20 gm maizena gezeefd 150 gm rabarber in stukjes 1 eetlepel(s) aardbeien-limonadesiroop 200 gm aardbeien in vieren gesneden 8 kant-en-klare zanddeegbodems 2 eetlepels suiker 1/4 vanillestokje in de lengte openge; snedenVoorbereiding swijze In een pan met dikke bodem vanillestokje met melk en 40 g suiker aan de kook brengen. Op zacht vuur 1 10 min laten trekken. Eidooiers met 20 g suiker in 1 5 min tot lichtgele, dikschuimige massa kloppen. Maozena erdoor roeren. Melk zeven en straalsgewijs door dooiermengsel kloppen Melk- dooiermengsel aan de kook brengen en in 1 3 min laten binden tot dikke room banketbakkersroom 1 15 min laten afkoelen. Intussen rabarber met siroop en 1 el water aan de kook brengen. Rabarber met deksel op de pan in 1 6 min zacht laten worden. Laten uitlekken. Aardbeien en rabarber door banketbakkersroom roeren en bodems ermee vullen. Serveertips Variatie tip Vervang de aardbeien in het rabarbertaartje door appels, dat geeft een heel andere smaak. Snijd twee geschilde appels in stukjes en kook ze twee min zachtjes in het rabarber- kooknat. Goed laten uitlekken en samen met rabarber door banketbakkersroom scheppen.