Hazelnoottaart

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

----VOOR HET DEEG---- 5 biscuitjes 50 gm boter op kamertemperatuur 175 gm witte basterdsuiker 2 eieren gesplitst 75 gm bloem 75 gm aardappelmeel 30 gm cacaopoeder 1 zakje vanillesuiker 1 zakje poedergist 1 melk 1 zout ----VOOR DE VULLING---- 150 gm boter op kamertemperatuur 125 gm poedersuiker 2 eieren 30 gm cacaopoeder 1 crème de cacao of koffielikeur 250 gm geroosterde hazelnoten
Voorbereiding
stijd: circa l uur, plus de tijd dat de taart in de koelkast staat.
Voorbereiding
stijd: circa 8-10 minuten, plus 3 minuten in de uitgeschakelde magnetron. Verkruimel de biscuitjes. Bestrijk een savarinvorm met een bodemmiddellijn van circa 26 cm en die geschikt is voor de magnetron, met boter. Bestrooi de binnenzijde van de vorm met de koekkruimels. Vermeng in een kom boter en basterdsuiker en mix het mengsel tot een smeuige crème is verkregen. Meng nu één voor één de eidooiers erdoor. Zeef bloem, aardappelmeel, cacao, vanillesuiker, 1/2 zakje poedergist en wat zout boven de kom en meng alle ingrediënten dooreen. Meng zoveel koude melk erdoor tot een deeg is verkregen met de stevigheid van dikke aardappelpuree. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het deeg. Doe het deeg in de vorm en strijk de bovenzijde glad. Plaats de vorm 8 a 10 minuten in de magnetron op de hoogste stand en draai de vorm tijdens de bereiding driemaal een kwartslag. Laat het gebak nog 3 minuten in de uitgeschakelde magnetron staan, stort het daarna op een taartrooster en laat het afkoelen. Bereid intussen de vulling. Verdeel in een kom de boter in stukjes. Zeef de poedersuiker erboven en roer met een lepel tot een gladde, romige massa is verkregen. Meng er vervolgens onder krachtig roeren l heel ei en l eidooier door, samen met de gezeefde cacao en bij kleine beetjes tegelijk 3 eetlepels likeur. Snijd met een scherp mes de harde korsten van de taart en snijd de taart horizontaal in 2 gelijke plakken. Leg de onderste helft op een taartschotel en besprenkel deze met wat likeur. Schep hierop iets minder dan 1/4 van de vulling en strijk deze glad. Leg de tweede taarthelft erop. Besprenkel ook deze met wat likeur en bestrijk de taart rondom met de resterende crème. Hak de hazelnoten fijn, bestrooi de taart hiermee en druk ze enigszins aan. Veeg de kruimels van de schaal en zet de taart in de koelkast tot het moment van serveren. U kunt wat van de crème apart houden en hiermee ter garnering enkele toefjes op de taart spuiten.

Hazelnoottaart is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Hazelnoottaart
30-60 min -
Bekijk recept
Appel-hazelnoottaart
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Italiaanse Hazelnoottaart
30-60 min -
Bekijk recept
Chocolade-hazelnoottaart 2
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Hazelnoottaart
30-60 min -
Bekijk recept
Appel-hazelnoottaart
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Italiaanse Hazelnoottaart
30-60 min -
Bekijk recept
Chocolade-hazelnoottaart 2
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept