Konijntjespret

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

----VOOR DE CHOCOLADETAART---- 750 gm mix voor chocoladetaart 3 eieren 150 ml water ----VOOR HET BROKKELDEEG---- 330 gm mix voor brokkeldeeg 130 gm harde boter 1 ei ----VOOR DE RUMSIROOP---- 200 gm suiker 200 ml water 1 rumaroma ----VOOR DE CHOCOMOUSSE---- 250 gm mix voor chocomousse 400 ml melk ----VOOR DE STAAFJES CHOCOLADES---- 250 gm vers eiwit (8 a 10 eieren) 375 gm suiker 125 gm poedersuiker 25 gm cacaopoeder Voor een springvorm van 28 cm doorsnede: Doe alle ingrediënten bij elkaar en roer 5 minuten zodat je een glad, samenhangend beslag krijgt. Vul de springvorm voor 3/4 met het beslag. Bak de chocoladetaart 40 a 50 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C. Meng de mix voor brokkeldeeg met het ei en de boter tot je een glad deeg krijgt. Laat het deeg 20 minuten afkoelen in de koelkast. Bestrooi het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot 2 mm dikte. Steek met je springvorm een bodem uit met dezelfde oppervlakte als de chocoladetaart. Bak de brokkeldeegbodem een tiental minuten op een zuivere bakplaat in een voorverwarmde oven op 180°C. Met de rest van het brokkeldeeg kun je konijntjes maken. Leg het (dun uitgerolde) brokkeldeeg 10 minuten in de diepvriezer. Knip een aantal konijntjes in karton uit. De tekening op je actiebon kun je als model gebruiken. Leg de uitgeknipte konijntjes op het brokkeldeeg en teken ze met een fijn mesje na in het brokkeldeeg. Bak de konijntjes dan 5 a 10 minuten op een zuivere, licht ingevette bakplaat in een voorverwarmde oven op 180°C. Doe de suiker en het water in een pannetje en breng dit mengsel aan de kook. Laat afkoelen en voeg dan een paar druppeltjes rumaroma toe. Klop de mix voor chocomousse met de melk gedurende 10 minuten, zodat je een stevige mousse krijgt. Meng alle ingrediënten en klop tot je een luchtig schuim hebt. Spuit met een spuitzak en een fijn, effen spuitmondje (nr. 2 of 3) lange staafjes chocoladeschuim. Bak de staafjes 30 minuten in een voorverwarmde oven op 100°C. Draai de oven uit en laat de staafjes nog een half uur drogen in de warme oven. Snij ze in kleine stukken van 3 cm lengte. Snij de chocoladetaart horizontaal door. Bestrijk de onderkant van de onderhelft en de bovenkant van de bovenhelft met rumsiroop. Smeer een beetje chocomousse op de brokkeldeegbodem en plaats daarop de onderste helft van de chocoladetaart. Breng een nieuwe laag chocomousse aan en leg de bovenste helft van de chocoladetaart erop. De overgebleven chocomousse strijk je over de hele taart, zowel op de zijkant als op de bovenkant. Bedek de taart nu helemaal met de staafjes chocoladeschuim. Zet er tenslotte de konijntjes op. En de pret kan beginnen.

Konijntjespret is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker