Perziken-frambozenvlaai

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

3 deciliter bloem 125 gm boter 1 eidooier vulling-- 4 eidooiers 4 deciliter creme fraiche 1/2 deciliter suiker 1 zakje vanillesuiker 2 blik (400 ml)perziken op sap uitg; elekt 200 gm frambozen Roer bloem en boter door elkaar. Voeg suiker en eidooier toe en meng het tot een deeg. Doe het in een plastic zak en laat het minstens een uur in de koelkast rusten. Oven voorverwarmen tot 200 graden. Rol het deeg uit en bekleed hiermee een vlaaienvorm van 28 cm doorsnee. Druk met een vork rondom kleine gaatjes in het deeg. Bak de bodem 10 minuten en haal hem daarna uit de oven. Zet de oven op 175 graden. Klop eidooiers, creme fraiche, suiker en vanillesuiker door elkaar en giet het in de vlaaienvorm. Druk de perziken (ronde kant naar boven) en frambozen zachtjes in het beslag. Bak de vlaai 30 minuten. Helemaal af laten koelen en liefst een nacht in de koelkast laten staan voor het op te dienen.

Perziken-frambozenvlaai is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker


Perziken met amaretti
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Perzik trio
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Parmaham met meloen en perzik
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Chinese kool-pilav met kerrie-kipdrumsticks
30 min-
Bekijk recept