Rabarbervlaai

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

250 gm meel voor witbrood (honig) 1 suiker 1/2 zakje instant gist (baukje) 1 melk 1 ei 1 banketbakkersroom 75 gm rozijnen 750 gm rabarber 1 custardpoeder 1 boter 75 gm amandelen 1 bloem Kneed een soepel deeg van het meel, suiker, de opgeloste gist, 1 1/4 dl lauwe melk en het ei. Laat het deeg dan 40 minuten rijzen op een warme plek dat we afgedekt hebben met plastik folie Maak banketbakkersroom zoals op het pakje beschreven staat. Roer er de rozijntejs door. Maak de rabarber schoon snijd het in stukjes en schep het om met 3 el custard en 75 gr suiker. Snijd de boter in kleine stukjes. Maal de amandelen fijn. Meng boter, amandelen 100 gr bleom en 75 gr suiker en kneed er met de vingertoppen een kruimelig deeg van. Verwarm de oven voor op 225 graden. Kneed het brooddeeg nog eens door en rol het uit tot een ronde lap van 30 cm. Bekleed de ingevette vlaaivorm ermee. Schep de banketbakkersroom erin, verdeel de rabarberstukjes hierover. Bestrooi de rabarber met het kruimeldeeg en bak de vlaai in het midden van de oven in 40 minuten goudbruin en gaar.

Rabarbervlaai is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker