1 pot of blik kersen op sap zonder pit (c; irca 600 g) mespunt kruidnagelpoeder 1/2 theel. kaneel suiker naar smaak allesbinder of aangeroerde maïzena 6 vlaamse wafels uit een pak voor de mascarponeroom: 250 g mascarpone 2 eetl. suiker 5 eetl. melkVoorbereiding : Breng de kersen met het sap, het kruidnagelpoeder, de kaneel en wat suiker aan de kook, draai het vuur laag, laat kort koken en bind het vocht met allesbinder of aangeroerde maïzena. Klop de mascarpone met de mixer los met de suiker en de melk.Voorbereiding : Leg de wafels op de bordjes. Verdeel er de warme kersencompote over. Schep er een flinke lepel van de mascarponeroom naast. Lekker als dessert of bij een kop koffie of thee. Suggestie: • Bindt u het kersenvocht met aardappelmeel in plaats van allesbinder of maïzena, dan blijft het helder. • In plaats van wafels te gebruiken kunt u ook flensjes bakken of kant-en-klare flensjes kopen en daarop de kersencompôte scheppen. Variatie: Roer voor extra smaak een scheutje rum door de kersencompote. Wijnadvies: Schenk de halfzoete witte Graves Supérieures (9-11°C). Zijn fijne zoetheid sluit hier mooi aan. Voedingswaarde per persoon: eiwit: 5 g vet: 16 g koolhydraten: 35 g kcal (kj): 304 (1277) -
Wafels met kersen en mascarponeroom is een recept van De Virtuele Keuken