Wafels met kersen en mascarponeroom

3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 pot of blik kersen op sap zonder pit (c; irca 600 g) mespunt kruidnagelpoeder 1/2 theel. kaneel suiker naar smaak allesbinder of aangeroerde maïzena 6 vlaamse wafels uit een pak voor de mascarponeroom: 250 g mascarpone 2 eetl. suiker 5 eetl. melk
Voorbereiding
: Breng de kersen met het sap, het kruidnagelpoeder, de kaneel en wat suiker aan de kook, draai het vuur laag, laat kort koken en bind het vocht met allesbinder of aangeroerde maïzena. Klop de mascarpone met de mixer los met de suiker en de melk.
Voorbereiding
: Leg de wafels op de bordjes. Verdeel er de warme kersencompote over. Schep er een flinke lepel van de mascarponeroom naast. Lekker als dessert of bij een kop koffie of thee. Suggestie: • Bindt u het kersenvocht met aardappelmeel in plaats van allesbinder of maïzena, dan blijft het helder. • In plaats van wafels te gebruiken kunt u ook flensjes bakken of kant-en-klare flensjes kopen en daarop de kersencompôte scheppen. Variatie: Roer voor extra smaak een scheutje rum door de kersencompote. Wijnadvies: Schenk de halfzoete witte Graves Supérieures (9-11°C). Zijn fijne zoetheid sluit hier mooi aan. Voedingswaarde per persoon: eiwit: 5 g vet: 16 g koolhydraten: 35 g kcal (kj): 304 (1277) -

Wafels met kersen en mascarponeroom is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Tiramisu met aardbeien
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Luchtige mascarponeroom met cranberry en minneola
15 min- Nagerecht
Bekijk recept
Sinamisu
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
IJsgekoelde tiramisu
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Wafels met strawberry cheesecake-ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Luikse wafels met slagroom en kersen
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Wafels met kardemom-gemberroom
5 min Nagerecht
Bekijk recept