stukje prei of 2 bosuitjes 1 klein blikje maïskorrels 50 gram casselerrib of gebraden kipfilet (v; leeswaar) 1 klein blik tomatensoep (ca. 400 ml) 2 bruine pistoletjes 1 teentje knoflook 1 eetlepel olie mespunt tijm Warm de grill voor. Was het stukje prei of de bosuitjes en snijd dit in smalle ringen. Laat de maïs uitlekken. Snijd de plakjes vleeswaar in reepjes. Doe de soep met de prei, maïs en vleeswaar in een pan. Laat de soep al roerend tegen de kook aan komen. Snijd de pistoletjes doormidden. Pers het teentje knoflook boven een kommetje uit en roer er de olie en wat tijm door. Bestrijk hiermee de snijvlakken van de pistoletjes. Rooster de halve pistoletjes onder de grill bruin en geef ze bij de soep. Voedingswaarde per persoon: 250 kcal / 1050 kJ, 12 g eiwit, 9 g vet, waarvan 2 g verzadigd vet, 30 g koolhydraten, 6 g vezel
Kleurige Tomatensoep Met Knoflookbroodjes is een recept van De Virtuele Keuken