Mosselsalade Met Feta

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1/2 krop ijsbergsla 1 rode peper 4 eetlepels olijfolie 3 eetlepels rode wijnazijn 1 theelepel honing zout 1 zakje verse dille (15 g) 2 trostomaten 300 g gekookte mosselen 1 potje fetakaas in olie (150 g)
Voorbereiding
Sla in repen van ca. 1 cm snijden en ca. 10 minuten in ruim water met ijsblokjes leggen om extra knapperig te worden. Vervolgens goed laten uitlekken. Peper in lengte halveren, zaadjes eruit halen en zeer fijn snijden. Olie, azijn en honing tot dressing roeren, op smaak brengen met zout en fijngesneden peper toevoegen. Dille fijn snijden. Tomaten wassen, halveren en helften in partjes snijden. Bereiden In kom mosselen besprenkelen met 3 eetlepels dressing, dille erdoor scheppen en ca. 10 minuten laten marineren. In ruime kom sla luchtig mengen met tomaat en rest van dressing. Sla met tomaat en mosselen over borden verdelen. Kaasblokjes over salades verdelen en eventueel overgebleven dressing over salades sprenkelen. Lekker met brood en tzatziki. Wijnadvies Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen Wijnadvies Milde, zachte roséwijnen Bevat per eenpersoonsportie energie 255 kCal - eiwit 18 g vet 19 g - koolhydraten 4 g

Mosselsalade Met Feta is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van waterkers met gegrilde artisjokken en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegrilde-paprikasalade met feta en munt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kroketten van courgette met feta
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Mosselsalade met witte kaasblokjes
30 min
Bekijk recept
Mosselsalade met citroenmayonaise
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsalade met aardappelen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept