1 ui 4 takjes peterselie 400 gm rundertartaar 3 eetlepel(s) tomatenketchup 1 peper 1 zout 2 eetlepel(s) zonnebloemolieVoorbereiding swijze: Pel en snipper de ui. Knip de peterselie fijn. Meng de tartaar in een kom met de ui, tomatenketchup, peper, zout en peterselie. Vorm van het gehakt vier ballen en druk deze plat zodat hamburgers van ruim 1 cm dik ontstaan. Verwarm de grill voor. Leg de hamburgers op een stuk ingevet aluminiumfolie op het rooster en bestrijk ze met een beetje olie. Schuif het rooster in de hoogste richel onder de grill en laat de bovenkant van de hamburgers in ongeveer 5 minuten bruin kleuren. Keer de hamburgers om en bestrijk de bovenkant met een beetje olie. Laat ook deze kant in ongeveer 4 minuten bruin kleuren. Serveer de hamburgers met ketchup of mosterd eventueel op een warm broodje. Serveertips: evt knoflook toevoegen 155 g kcal 22 g eiwit 10 g vet waarvan 3 gr verzadigd 4 g koolhydraten Dit recept is opgegeven door: bellie :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :