500 gm vastkokende aardappelen 2 eieren 2 eetlepel(s) zure room 1 zout 1 peper 1 olieVoorbereiding swijze: Het mengsel moet snel worden verwerkt, zet dus alles klaar zodat u meteen kunt bakken. Meng de eieren en de zure room met peper en zout. Rasp daarna de geschilde aardappelen (het makkelijkst gaat dat in de keukenmachine). Druk het vocht er uit en roer het raspsel door het eimengsel. Schep kleine hoopjes in een koekenpan met een flinke laag olie en bak er koekjes van. Bak ze snel bruin aan één kant, keer ze en temper het vuur. Laat ze verder gaar worden. Serveertips: Variatie tip 1: Maak de reibekuchen zoet, bijvoorbeeld met: een flinke schep jam, een schaaltje gemengde vruchtencompôte, een schaaltje tutti frutti, een schaaltje appelmoes of een schaaltje stoofpeertjes. Variatie tip 2: Maak de reibekuchen hartig, bijvoorbeeld met: zure room met kleingesneden peterselie en bieslook, stijfgeslagen slagroom vermengd met geraspte mierikswortel, een schepje zalmmayonaise en dille of een scheutje tomatenketchup, vermengd met een fijngehakt teentje knoflook. Dit recept is opgegeven door: bruggertjes :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2