200 gm wijnzuurkool 4 takjes dille 1 ei 3 eetlepel(s) creme fraiche 250 gm aardappelen 1 zout 1 peper uit de molen 1 eetlepel(s) boter 150 gm gerookte zalmfilet ----HULPMIDDELEN---- 1 koekenpanVoorbereiding : Spoel de zuurkool af met water en laat hem uitlekken, hak hem grof. Hak de dille fijn en houd wat achter voor de garnering. Schil de aardappelen en rasp ze grof en en druk in een droge doek het vocht eruit. Klop het ei los met 1 eetl. creme fraiche en roer de gehakte dille erdoor.Voorbereiding swijze: Meng de zuurkool met de aardappelrasp en roer het roommengsel erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Vorm van het mengsel ca. 6 platte koekjes.Verhit de boter in een koekenpan en bak de koekjes aan beide kanten op een matig vuur in ca. 8 min. gaar en krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveertips: Verdeel de zalm over de koekjes en garneer met de rest van de creme fraiche en de dille. Bron: Mailinglist De Heksenketel :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :