200 gm wijnzuurkool 4 takjes dille 1 ei 3 eetlepel(s) creme fraiche 250 gm vastkokende aardappelen 1 zout 1 versgemalen peper 1 eetlepel(s) boter 150 gm zalmfilet Spoel de zuurkool af met water om het ergste zuur te verwijderen. laat de zuurkool goed uitlekken en hak hem grof. Hak de dille fijn en houd wat achter voor garnering. Klop het ei los met 1 eetlepel creme fraiche en roer de gehakte dille erdoor. Schil de aardappelen en rasp ze grof. Druk in een theedoek het overtollige vocht uit de aardappelen. Direct verwerken anders wordt de aardappelrasp bruin. Meng de zuurkool met de aardappelrasp en roer het roommengsel erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Vorm van het zuurkoolmengsel ca. 6 platte koekjes. Verhit de boter in een koekenpan en bak de koekjes aan beide kanten op een matig vuur in ca. 8 minuten gaar en krokant. Verdeel de zalm over de koekjes en garneer met de rest van de creme fraiche en de dille. Serveertips: Lekker met wat kummel door het aardappelmengsel. Bron: Mailinglist De Heksenketel :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :