250 gm suiker 1 zakje geleipoeder (bv opekta 2 op; 1) 300 gm bosbessen, bramen en frambozen 100 gm rode bessen 1 eventueel wat zoetstof 1 eetlepel(s) kirsch (10 gr) 1. Roer de suiker door het geleipoeder.
2. Was de vruchten en laat ze uitlekken. Verwijder de kroontjes en steeltjes en schep ze door het gelei-suikermengsel. Breng dit al roerend aan de kook.
3. Laat het 2 - 3 minuten flink doorkoken, haal de pan van het vuur en neem de geleiproef. Voeg eventueel nog wat zoetstof toe.
4. Giet de kirsch erbij en roer alles nogmaals goed door elkaar.
5. Giet de hete jam in goed schoongemaakte jampotten en sluit ze onmiddellijk af met een schroefdeksel of cellofaan. Tip: Het is verstandig om adat de voorgeschreven kooktijd van de jam verstreken is, de geleiproef te doen: giet een paar druppels van de kokende jam op een schoteltje en kijk of de jam stijf wordt; zo niet, kook de jam dan nog even door. Per potje: 364 Kcal / 1521 Kj, 1 gr E, 0 gr V, 0 mg Chol, 90 gr KhVoorbereiding stijd: 20 minuten Bron: Mailinglist Dieetinfo :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 21.0