1 winterwortel ½ krop ijsbergsla 2 eetlepels kant-en-klare vinaigrette (calvé sl; afris) 6 takjes peterselie 6 takjes selderij 15 sprietjes bieslook 6 plakjes rauwe ham 12 eieren 1½ dl koffieroom 3 eetlepels geraspte oude kaas zout peper 30 g boter of margarine Wortel schoonmaken en grof raspen. IJsbergsla wassen en in flinterdunne reepjes snijden. In een kom wortel en ijsbergsla door elkaar scheppen. Op zes bordjes de sla tot een nestje rangschikken. Vinaigrette erover sprenkelen. Boven een kopje peterselie, selderij en bieslook fijnknippen. Rauwe ham in kleine stukjes snijden. Een ei op z’n kant in de handpalm leggen. Met de punt van een nagel- of borduurschaartje voorzichtig een gaatje in de schaal prikken. Voorzichtig een ovale opening in de schaal knippen. Boven een kom het ei uit de schaal laten lopen. Op dezelfde manier ook een ovale opening in de andere eieren knippen en ze laten leeglopen. Eieren loskloppen met de koffieroom, geraspte kaas, zout en peper. Kruiden en rauwe ham erdoor roeren. In een koekenpan de boter verhitten. Eimengsel toevoegen en al roerende langzaam laten stollen. Eischalen voorzichtig vullen met de roereimassa. Op elk slanestje twee gevulde eischalen zetten. Overgebleven roerei overdoen in een schaal en apart erbij geven. Lekker met geroosterd wit brood.