250 g zuurkool 150 g metworst 4 ronde (harde) broodjes 2 eetl. crème fraîcheVoorbereiding : Spoel de zuurkool af. Snijd de zuurkoolsliertjes in kleine stukjes. Snijd de worst in kleine blokjes of reepjes. Snijd het kapje van de bolletjes en hol de binnenkant iets uit.Voorbereiding : Kook de zuurkool ongeveer 10 minuten en giet af. Verwarm de zuurkool en metworst kort in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Roer de crème fraîche erdoor en vul de broodjes met dit mengsel. Leg de kapjes op de broodjes. Variatie: Vervang de metworst door gebakken spekjes of plakjes rookworst. Wijnadvies: Een lekkere droge, niet al te dure witte wijn is hier op zijn plaats. Voedingswaarde per persoon: eiwit: 12 g vet: 17 g koolhydraten: 25 g kcal (kj): 301 (1265) -
Broodjes gevuld met zuurkool en metworst is een recept van De Virtuele Keuken