Broodjes gevuld met zuurkool en metworst

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

250 g zuurkool 150 g metworst 4 ronde (harde) broodjes 2 eetl. crème fraîche
Voorbereiding
: Spoel de zuurkool af. Snijd de zuurkoolsliertjes in kleine stukjes. Snijd de worst in kleine blokjes of reepjes. Snijd het kapje van de bolletjes en hol de binnenkant iets uit.
Voorbereiding
: Kook de zuurkool ongeveer 10 minuten en giet af. Verwarm de zuurkool en metworst kort in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Roer de crème fraîche erdoor en vul de broodjes met dit mengsel. Leg de kapjes op de broodjes. Variatie: Vervang de metworst door gebakken spekjes of plakjes rookworst. Wijnadvies: Een lekkere droge, niet al te dure witte wijn is hier op zijn plaats. Voedingswaarde per persoon: eiwit: 12 g vet: 17 g koolhydraten: 25 g kcal (kj): 301 (1265) -

Broodjes gevuld met zuurkool en metworst is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkool met groninger worst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hamlapjes met mosterd en boerenkoolpesto van Judith Elders
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wotter an wind met mosterdstip
30 min-
Bekijk recept
Vloerkadetten met salade van metworst
25 min
Bekijk recept

Real American hamburger
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige broodtaartjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Caribische gazpacho met Pan Franses
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Kidsburger
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept