Bonte burgers

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

500 g gehakt 1 kleine winterwortel 1 groene paprika 1 eetl. blanke rozijnen peper en zout 5 eetl. paneermeel 1 ei 2 eetl. zonnebloemolie 4 bruine bolletjes blaadjes sla currysaus of pittige tomatenketchup
Voorbereiding
: Leg het gehakt in een mengkom. Schil de wortel en rasp deze. Halveer de paprika, verwijder de zaadjes en snijd de paprika in miniblokjes. Meng de wortelrasp, de paprikablokjes, de rozijnen, peper, zout, paneermeel en ei door het gehakt. Vorm er 4 grote gehaktballen van, druk deze met de vlakke hand plat tot een hamburger en maak de randjes glad.
Voorbereiding
: Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de hamburgers. Na 5 minuten zijn ze bruin en kun je ze met een spatel omdraaien. Bak ze ook aan de andere kant 5 minuten. Snijd de broodjes open, zet ze op de borden, verdeel de slablaadjes erover en leg de hamburger met currysaus of ketchup erop. Suggestie: Het is extra lekker als je reepjes augurk op de sla legt. Variatie: • Vervang de sla eens door een plak ananas. • Het is ook heel lekker om er een cheeseburger van te maken. Leg een plak kaas op de burgers en zet ze even onder een hete grill totdat de kaas goed gesmolten is. Blijf er wel bij staan want het gaat heel snel. Voedingswaarde per persoon: eiwit: 33 g vet: 30 g koolhydraten: 36 g kcal (kj): 546 (2294)

Bonte burgers is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Verse zalmburgers met citroen en dragon
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
American pancake burgers
30 min-
Bekijk recept
Burgers in schildpadvorm en pasta met groentjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle strandburgers
10 min- Lunchgerecht
Bekijk recept

Kerstboomkoekjes
30 min-
Bekijk recept
Bonte nasi goreng met prei en paprika
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bonte rijstsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bonte paprikachutney met dadels en tijm
40 min- Bijgerecht
Bekijk recept