500 g gehakt 1 kleine winterwortel 1 groene paprika 1 eetl. blanke rozijnen peper en zout 5 eetl. paneermeel 1 ei 2 eetl. zonnebloemolie 4 bruine bolletjes blaadjes sla currysaus of pittige tomatenketchupVoorbereiding : Leg het gehakt in een mengkom. Schil de wortel en rasp deze. Halveer de paprika, verwijder de zaadjes en snijd de paprika in miniblokjes. Meng de wortelrasp, de paprikablokjes, de rozijnen, peper, zout, paneermeel en ei door het gehakt. Vorm er 4 grote gehaktballen van, druk deze met de vlakke hand plat tot een hamburger en maak de randjes glad.Voorbereiding : Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de hamburgers. Na 5 minuten zijn ze bruin en kun je ze met een spatel omdraaien. Bak ze ook aan de andere kant 5 minuten. Snijd de broodjes open, zet ze op de borden, verdeel de slablaadjes erover en leg de hamburger met currysaus of ketchup erop. Suggestie: Het is extra lekker als je reepjes augurk op de sla legt. Variatie: • Vervang de sla eens door een plak ananas. • Het is ook heel lekker om er een cheeseburger van te maken. Leg een plak kaas op de burgers en zet ze even onder een hete grill totdat de kaas goed gesmolten is. Blijf er wel bij staan want het gaat heel snel. Voedingswaarde per persoon: eiwit: 33 g vet: 30 g koolhydraten: 36 g kcal (kj): 546 (2294)