Pitapizza

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

4 pita-afbakbroodjes 1 blik tomatenblokjes op sap (ca. 200 g) 2 teentjes knoflook zout en versgemalen peper 75 g rucola 300 g mozzarella 8 gedroogde tomaten op olie 100 g magere gerookte spekblokjes 1 eetl. olijfolie
Voorbereiding
: Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de broodjes 3 minuten voor. Giet de tomatenblokjes af. Pers de gepelde teentjes knoflook en meng deze met peper en zout door de tomatenblokjes. Snijd de rucola kleiner en de mozzarella in dunne plakjes. Verdeel de gedroogde tomaten in reepjes en snijd de spekblokjes iets kleiner.
Voorbereiding
: Beleg de pitabroodjes tot 1 cm van de rand met de tomatenblokjes. Verdeel daarover de rucola, gedroogde tomaten en de spekblokjes met daarover de mozzarella. Druppel er olijfolie over en zet de pitapizza’s 4-6 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Suggestie: • In plaats van pitabroodjes zijn stokbroodjes of ciabatta ook geschikt. Snijd deze wel open anders is de deeglaag te dik. Variatie: • Vervang rucola eens door spinazie en de tomatenblokjes door geroosterde paprika’s (potje). Wijnadvies: Lekker met een glaasje simpele frisse witte, rosé of rode wijn uit Italië. Voedingswaarde per persoon: eiwit: 26 g vet: 28 g koolhydraten: 33 g kcal (kj): 488 (2050)

Pitapizza is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Pitapizza met tomaat, katenspek en rucola
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pitapizza met tomaat, katenspek en rucola
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept