Blue stilton met vijgencompote en gekonfijte vijgflinters

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 stilton, blue (200 gram) 200 ml port 1 suiker (100 gram) 14 vijgen, verse 2 vijgen 100 ml water
Voorbereiding
stijd: 1 dag
Voorbereiding
stijd: 35 minuten Benodigde materialen: een pan met een dikke bodem.
Voorbereiding
swijze Neem bij voorkeur vintage port, verse blauwe rijpe vijgen en gekonfijte osmose-vijgen. Verkruimel de blue stilton en besprenkel de kaas met de helft van de port. Laat de kaas minimaal een dag marineren. Verwarm de suiker in een pan met dikke bodem op een laag vuur. Roer voortdurend. Laat de suiker goudgeel kleuren. Neem de pan van het vuur en schenk hier geleidelijk het water bij. Let op spatten! Zet de pan terug op het vuur en voeg de rest van de port toe. Laat het geheel op een matig vuur tot een gladde saus worden. Schil de verse vijgen en snijd ze in stukken. Voeg de verse vijgen toe aan de warme karamelsaus en laat het geheel circa 15 minuten zachtjes koken tot er een compote ontstaat. Snijd de gekonfijte osmose-vijgen in flinterdunne repen. Serveer de gemarineerde blue stilton op kamertemperatuur met de gekonfijte vijgen, en de vijgencompote. Serveer de gemarineerde blue stilton met rozijnen-pijnpittenbrood.

Blue stilton met vijgencompote en gekonfijte vijgflinters is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Blue stilton met vijgencompote en gekonfijte vijgflinters
Bekijk recept

Champignons met zoete-aardappelkoekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met bleu de Gex
20 min
Bekijk recept
Walnoot-stiltontaart
30 min-
Bekijk recept
Macaronischotel met drie soorten kaas
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept