3/4 liter ijs 1/8 liter garderoom 50 gm suiker 2 eieren 1/2 liter bosvruchtenyoghurt 1 enkele verse bramen enframbozen 1 slagroomVoorbereiding : Breng de garderoom met de suiker al roerend aan de kook tot de suiker is opgelost en neem de pan van het vuur. Klop de eieren los. Roer circa drie eetlepels van de warme room door het eimengsel en schenk het mengsel vervolgens al roerende bij de warme room in de pan. Zet de pan op heel laag vuur en laat het mengsel onder voortdurend roeren binden. Neem de pan van het vuur en roer de yoghurt erdoor. Laat het vervolgens mengsel afkoelen. Schep het mengsel in de ijsmachine en laat deze draaien tot het ijs klaar is. Of schep het mengsel in een diepvriesbak, zet het in de diepvries en laat het ijs in circa vier uur bevriezen. Roer zo nu en dan om te voorkomen dat de ijskristallen te groot worden. Schep het ijs met een ijslepel in de coupes en garneer het gerecht met de bramen en frambozen en een toefje slagroom.