Bramensorbet met vanillesaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1/2 blaadje gelatine 2 eetlepels water 1 eiwit 150 gm bramen 1 zoetstof 125 ml magere melk 1 eierdooier 2 1/2 theelepels bloem 1/2 theelepel vanille-essence Week het blaadje gelatine en los het op in het verwarmde water. Klop het eiwit zeer stijf, maak de bramen tot moes en mix de gelatine-oplossing met de bramen en zoetstof naar smaak door het eiwit. Doe het bramenmengsel in een ijslaatje in het vriesvak van de koelkast en laat de massa ongeveer 2 uur opvriezen onder zo nu en dan omscheppen met een vork. Het ijs moet niet te hard worden. Maak intussen de saus. Meng 1 dl melk met de losgeklopte eierdooier en de bloem. Voeg de vanille-essence toe en laat de melk zachtjes warm worden en binden. Laat even doorkoken. Voeg zoetstof naar smaak toe. Doe er dan 0,25 dl melk bij en roer goed door. Door er later koude melk bij te voegen, komt er nml geen vel op de vla. Laat de saus goed koud worden in de koelkast. Serveer de bramensorbet met de vanillesaus.

Bramensorbet met vanillesaus is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Taartje van aardbeien in pepergelei
34 min Nagerecht
Bekijk recept
Crumble met rode vruchten en speculaas
Nagerecht
Bekijk recept
Peer met vanillesaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Bramensorbet met vanillesaus
Bekijk recept
Meloen-Gember Sorbetijs
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Bramensorbet Met Vanillesaus
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Bramensorbet Met Basilicum
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept