1/2 blaadje gelatine 2 eetlepels water 1 eiwit 150 gm bramen 1 zoetstof 125 ml magere melk 1 eierdooier 2 1/2 theelepels bloem 1/2 theelepel vanille-essence Week het blaadje gelatine en los het op in het verwarmde water. Klop het eiwit zeer stijf, maak de bramen tot moes en mix de gelatine-oplossing met de bramen en zoetstof naar smaak door het eiwit. Doe het bramenmengsel in een ijslaatje in het vriesvak van de koelkast en laat de massa ongeveer 2 uur opvriezen onder zo nu en dan omscheppen met een vork. Het ijs moet niet te hard worden. Maak intussen de saus. Meng 1 dl melk met de losgeklopte eierdooier en de bloem. Voeg de vanille-essence toe en laat de melk zachtjes warm worden en binden. Laat even doorkoken. Voeg zoetstof naar smaak toe. Doe er dan 0,25 dl melk bij en roer goed door. Door er later koude melk bij te voegen, komt er nml geen vel op de vla. Laat de saus goed koud worden in de koelkast. Serveer de bramensorbet met de vanillesaus.