500 gm bosvruchten 100 gm lepelkoekjes 150 ml room 1 het sap van 1/2 citroen 10 gelatineblaadjes 1,6 g/stuk 1 het wit van 4 eieren 4 eetlepels magere yoghurt 120 gm suiker ----VOOR DE CHOCOLADESAUS---- 1 melk 200 gm witte chocoladeVoorbereiding Laat de diepgevroren bosvruchten ontdooien gedurende ± 1 u op kamertemperatuur of gedurende 5 à 7 min. in de microgolfoven op de ontdooistand. Voor de bavarois laat u de gelatineblaadjes gedurende enkele minuten in koud water weken. Breng ondertussen 4 eetlepels water met de suiker aan de kook. Haal de pan van het vuur. Pers de gelatineblaadjes uit en los ze op in de siroop, terwijl u omroert.Mix de bosvruchten zeer fijn en giet ze door een zeef. Voeg er het citroensap, 4 eetlepels yoghurt en de gelatinemengeling bij. Klop de room goed stijf en schep onder de bosvruchtenpuree. Klop het eiwit goed stijf en voeg het bij de bereiding.Bekleed de rand van een springvorm - ± 20 cm met koekjes. Om de koekjes makkelijk rechtop te laten staan, bestrijkt u de rand van de vorm met suikersiroop smelt 4 eetlepels suiker in 1 dl kokend water.Vul de vorm met fruitbavarois en laat opstijven in de koelkast.Voor de chocoladesaus laat u de chocolade smelten au bain marie zet een steelpannetje in een ruime kom heet water. Op een zacht vuurtje mengt u er enkele lepels melk onder, tot u een licht lopende saus bekomt. Bewaar de saus op kamertemperatuur. Maak de charlotte indien nodig met een mes los van de springvorm. Verwijder de spanring van de springvorm. Geef er de chocoladesaus apart bij
Charlotte van bosvruchten en wittechocoladesaus is een recept van De Virtuele Keuken
Dit vind je misschien ook lekker
Poffertjesspies met aardbeien en wittechocoladesaus