3 citroenen 1 dl citroen of citroen cactus limonade; siroop 2 eiwitten 2 dl mousserende witte wijn, bv sekt (dr; oger) of appelcider (zoet Citroenen uitpersen, totdat je 1 dl citroensap hebt. Een kom (gebruiken we dadelijk) waarmee je met de mixer tot op de bodem kunt komen, met wat van het citroensap insmeren, bv met kwastje. Siroop erdoorheen roeren, goed mengen. Mengsel in diepvriesdoos doen zonder de deksel erop te doen. In de vriezer zetten, voor één uur. Tegen het einde van het uur de eieren splitsen (eierdooiers gebruiken we in dit recept niet), in kom die met de citroen sap is ingesmeerd de eiwitten doen en met de mixer de eiwitten stijfkloppen totdat je geen vloeibaar donker eiwit meer ziet, maar dat alles is opgeklopt. Dit opgeklopte eiwit voorzichtig door de citroensap/siroop mengen met een vork. Terugzetten in de vriezer. Hierna ieder half uur het mengsel met een vork voorzichtig door elkaar scheppen. Doe dit gedurende 3 uur (samen met het eerste uur duurt het dus 4 uur voordat het ijs is). Vrees niet als het niet zo snel één massa wordt, tegen het einde van de invries tijd wordt het opeens duidelijk allemaal sorbet ijs :-) Als het helemaal bevroren is, dan de deksel van de diepvriesdoos doen. Je kunt dit een paar dagen van te voren al maken. Vlak voordat het gaat opsmullen zetje het ijs uit de vriezer in de koelkast, ongeveer 10 minuten van te voren. Als je het als spoon gebruikt zoals ik, gebruik dan mooie champagne flutes of eventueel portglazen of ijscoupes, en schenk er de witte wijn over. Serveer met een lange slanke lepel. Voor een alcohol vrije versie kan je ipv de wijn, een koolzuurhoudende limoen of citroen-limonade er over doen, bv Bitter Lemon.