50 gm volle kwark 50 gm zachte kaas (geitenkaas of roomkaa; s) 100 gm geroosterde zonnebloempitten Rooster de zonnebloempitten. Even laten afkoelen. Vermeng de kaas met de kwark, eventueel naar smaak zout en peper toevoegen. Vorm er balletjes van en rol ze dan door de geroosterde zonnebloempitten Variatie: Neem 50 gr sesamzaadjes en 50 gr zonnebloempitten, rooster die apart (doe bij de sesamzaad een deksel op de koekenpan om uit de pan springende zaadjes tegen te houden. Het roosteren van zonnebloempitten gaat als volgt: Rooster de zonnebloempitten onder voortdurend roeren in een paar minuten lichtbruin en knapperig in een droge koekenpan. Naar smaak tamari of kruidenzout toevoegen. Geroosterde zonnebloempitten kunnen 2 tot 3 weken in een goed gesloten pot bewaard worden op een donkere plaats.
De gimsel natuurvoeding zonnepitballetjes is een recept van De Virtuele Keuken