Doughnuts

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

475 gm bloem 1 theelepel zout 30 gm verse gist of 1 eetlepel gedroogde; gist 150 deciliter lauwwarme melk 80 gm fijne tafelsuiker 90 gm zachte boter 2 losgeklopte eieren 1 theelepel kaneel 1/4 theelepel kardemom 1 de geraspte schil van 1 sinaasappe; l 1 frituurolie 1 kaneel 1 fijne tafelsuiker Een doughnut is letterlijk een noot van deeg. Dit gefrituurde gebak komt uit Noord-Amerika, met name Canada en die staten waarvan de bevolking oorspronkelijk uit Duitsland en Scandinavi‰ komt. Doughnuts zijn van gistdeeg gevormde ringen die, bestrooid met poedersuiker, warm worden geserveerd. Eventueel kunt u ze vullen met bessengelei. Zeef de bloem en het zout. Los de gist in de melk en 2 eetlepels lauw water op. Roer 50 gr bloem, 20 gr suiker en de opgeloste gist tot een gladde pasta en laat die ca. 20 minuten rijzen. Roer na het rijzen eerst deel voor deel de boter door het gistbeslag en meng er dan ??n voor ??n de eieren door. Kneed er 325 gr bloem, 60 gr suiker, de kaneel, de kardemom en de sinaasappelschil door en kneed op een met bloem bestoven werkvlak in ca. 15 minuten tot een glad stevig deeg. Leg de deegbal in een kom en laat die afgedekt ca. 2 uur rijzen tot het volume is verdubbeld. Kneed het deeg dan nog even door. Vorm van het deeg 20 balletjes en maak met een bebloemde vinger in het midden een rond gat van ca. 2 cm. Laat de ringen afgedekt nog ca. 30 minuten rijzen tot het volume is verdubbeld. Verhit de olie tot 190 èC. Rek de ringen een beetje uit en frituur ze in de olie 1 minuut aan elke kant. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Meng voor de garnering kaneel en suiker en bestrooi de doughnuts daarmee. Serveer-idee: halveer de doughnuts overlangs en vul ze royaal met stijfgeklopte slagroom. Doughnut-variaties: - Geglaceerde doughnuts: meng 175 gr gezeefde poedersuiker met wat kokend water (ca. 3 eetlepels) tot een dun glazuur. doop de iets afgekoelde doughnuts in de warme glazuur en laat ze op een met vetvrij papier bekleed rooster afkoelen.
- Sinaasappeldoughnuts: gebruik in plaats van melk sinaasappelsap.

Doughnuts is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Doughnuts
20-30 min -
Bekijk recept
Doughnuts
Bekijk recept
Doughnuts
0 min
Bekijk recept
Donuts
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Doughnuts
20-30 min -
Bekijk recept
Doughnuts
Bekijk recept
Doughnuts
0 min
Bekijk recept
Donuts
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept