1 verse ananas in blokjes 1 sap van twee limoenen 2 geschilde en in partjes verdeeld r; oze grapefruit 2 geschilde papaya's in plakje 1 voor de roomkwarksaus: 1 kg roomkwark 1/4 liter slagroom 3 eetlepels suiker 4 zakjes vanillesuiker 2 rijpe passievruchten 1 kruidbloemen als garnering Doe al het geprepareerde fruit in een grote dienschaal. Roer de kwark glad met de room en meng er de suiker en de vanillesuiker door. Snijd de passievruchten overdwars doormidden, schep de zaadjes en pulp er met een theelepeltje uit en meng ze door de losgeroerde kwark. Giet de kwark in een terrine. Bewaar zowel de kwark als de vruchtensalade in de koelkast tot het moment van opdienen. Gebruik als garnering datgene wat de zomer u biedt. De bloemen van verse kruiden, zoals hysop en Oostindische kers maken een attractieve en natuur- lijke garnering voor deze exotische salade.