Fruitspiesjes met ijs en slagroom

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

4 schijven (verse) ananas 1 kleine meloen 2 bananen 1 sinaasappel 4 theelepels aardbeienjam Schil de meloen, halveer hem en verwijder de pitjes. Snijd de vrucht in 8 stukken en halveer elk stuk nog eens in de breedte. Pel de bananen en snijd ze in blokjes. Snijd de ananasschijven in vieren. Rijg het fruit om de beurt op houten spiesen, bestrijk die lichtjes met aardbeienjam en verpak ze per twee in aluminiumfolie. Warm de pakketjes maximaal 5 minuten op de barbecue op. Pak ze daarna uit en serveer het fruit onmiddellijk met roomijs en slagroom. Wie een kleurig bord gebruikt, maakt het dessert helemaal af door het geheel te bestuiven met poedersuiker. Een bloemzeef geeft het mooiste resultaat. Tips: Gebruik eventueel mooi gekleurd fruit zoals kersen of blauwe druiven. Rijg marshmallows tussen de stukjes fruit. Dat zullen kinderen extra lekker vinden. Laat houten spiesen of satéprikkers vooraf een tijdje in water staan.

Fruitspiesjes met ijs en slagroom is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Slagroomtaart
50 min Gebak
Bekijk recept
Meloenvla met gember
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladetruffeltaart
45 min
Bekijk recept
Cranachan - Slagroom met havervlokken en frambozen
Nagerecht
Bekijk recept

Zomerse fruitspiesjes
15 min- Nagerecht
Bekijk recept
Chocosandwich met roomkaasmousse
1 uur-
Bekijk recept
Fruitspiesjes
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Fruitspiesjes
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept