8 plakken ananas 1 kaneel 4 rijpe maar stevige bananen 4 eetlepels rum 4 eetlepels bruine basterdsuiker 1 gesmolten boter Laat de ananas goed uitlekken en bestrooi de plakken met kaneel. Schil de bananen en besprenkel ze met de rum. Wentel ze door de basterdsuiker. Bestrijk de ananasplakken met gesmolten boter en leg ze op het rooster dat met aluminiumfolie is bekleed. Rooster ze ca. 5 minuten. Besprenkel ze eventueel met wat rum. Beboter 4 vellen aluminiumfolie en leg de bananen erop. Vouw de folie dicht en leg de pakjes gedurende ca. 10 minuten op het rooster of in de as. Serveer de ananas warm. Geef er apart Bulgaarse yoghurt of kwark bij. Serveer de bananen in de folie met eventueel room, zure room, kwark of ijs apart erbij. Voedingswarde per persoon: Energie: 351 Kcal Eiwit: 1 g Vet: 10 g Koolhydraten: 57 g
Geurige bananen en geroosterde ananas is een recept van De Virtuele Keuken