1 takje rozemarijn 4 eetlepels vloeibare honing 3 blaadjes witte gelatine 75 gm gedroogde dadels (carmel) 250 ml slagroom 4 ijscoupes of schaaltjes a inhoud c; a. 1 1/2 dl 4 kanelly's (pakje a 150 g, bolletje; )Voorbereiding : Rozemarijnnaaldjes van takjes rissen en fijnhakken. In pannetje honing met rozemarijn op laag vuur ca. 10 minuten verwarmen. Intussen gelatine ca. 5 minuten in ruim koud water weken. Dadels ontpitten en in reepjes snijden. Honing van vuur nemen. Gelatine goed uitknijpen en al roerend in hete honing oplossen. Slagroom stijfkloppen. Honing in gedeelten erdoor scheppen. Mengsel in ijscoupes of bakjes scheppen, dadelreepjes erover strooien. In koelkast in ca. 1 uur laten opstijven. B Bereiden: Honingmousse ca. 5 minuten voor serveren uit koelkast nemen. Gameren met Kanelly's.Voorbereiding : ca. 20 minuten Wachttijd: ca. 1 uur Bereiden: ca. 5 minuten Prijs p.p.: f 1,75 €0,80 Bevat per eenpersoonsportie: 370 kilocalorieën eiwit 8g vet 23g koolhydraten 34g Wijncategorie: 5 Muscat de Lunel
Honingmousse met rozemarijn en dadels is een recept van De Virtuele Keuken