Ijsbombe

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 liter slagroom 7 eetlepels melk 150 gm poedersuiker gezeefd 1 kg watermeloen zaad en schil verwijd; erd, kleingesneden 4 kiwi's geschild en kleingesneden ----Garnering:---- 1 plakjes kiwi 1 takjes verse munt Klop de slagroom met de melk stijf in een kom. Voeg de poedersuiker toe. Pureer de watermeloen 30 sec. in de keukenmachine. Doe de puree over in een kom. Pureer de kiwi's 30 sec. in een keukenmachine. Schep de puree in een apart kommetje. Schep tweederde van het roommengsel door de meloenpuree. Plaats het mengsel 45 min. in een vriesdoosje in de diepvries. Schep de rest van het roommengsel door de kiwipuree. Plaats het mengsel 45 min. in een diepvriesdooje in de vriezer. Doe de beide ijssoorten in 2 kommen en roer ze glad. Plaats ze opnieuw in de diepvries en laat ze nog 2 uur opstijven. Haal het meloen-ijs uit de diepvries en laat het 20 min. op temperatuur komen. Schep het ijs tegen de bodem en wanden van een bombe- vorm, en laat voldoende ruimte vrij in het midden. Plaats de vorm 1 uur in de diepvries. Haal 20 min. voor het gebruik het kiwi ijs uit de diepvries en laat het op temperatuur komen. Vul hiermee de binnenste ruimte van de bombe. Plaats de vorm opnieuw een uur in de diepvries en laat hem volledig opstijven. Doop de vorm kort in een kom met heet water en strot de bombe vlug op een schaal. Garneer hem met plakje kiwi en takjes munt.

Ijsbombe is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

IJsbombe
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Mascarpone Ijsbombe A La Siberienne
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Ijsbombe
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Ijsbombe
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept

IJsbombe
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Mascarpone Ijsbombe A La Siberienne
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Ijsbombe
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Ijsbombe
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept