Indiase worteltjes-halva

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 liter melk 1 kg wortels fijn geraspt 400 ml suiker 250 ml boter 125 ml gemengde noten ongezouten 4 eetlepels rozijnen 1/4 theelepel saffraan opgelost in 1 eetlepel heet water 1/4 theelepel rozenwater 1/2 theelepel gemalen kardemom De melk in een diepe pan aan de kook brengen, de worteltjes erbij doen en koken tot ze de melk volledig hebben opgezogen (duurt ongeveer 3-4 uur). Ondertussen regelmatig roer om ervoor te zorgen dat er niets aanbrandt. Zodra het mengsel dik begint te worden, suiker en boter toevoegen en nog 20 minuten koken. Daarna noten, rozijnen, saffraan-, rozenwater en koriander toevoegen en nog 10 minuten koken. De pudding in een platte schaal of in glazen serveren.

Indiase worteltjes-halva is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Halva Van Griesmeel En Amandel
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept
HALVA
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Amandelen-halva
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Halva
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept

Kip in yoghurt met mangochutney
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kerriesoep met wortel en koriander
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept