Italiaanse tira misu

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

3 eidooiers 2 hele eieren 100 gm suiker 25 ml sambucca 25 ml amaretto 500 gm mascarpone 4 blaadjes geweekte gelatine 2/3 pkg lange vingers 1 potje sterke koffie 1 cacaopoeder
Voorbereiding
(circa 30 minuten en 2 uur opstijven in koelkast): Klop de eidooiers, de hele eieren en de suiker au Bain Marie (= warm waterbad) tot ongeveer 37 graden. Klop dit hierna koud met een mixer of in de keukenmachine. U zult zien dat de massa nu wat vaster wordt. Knijp de geweekte gelatineblaadjes uit en voeg deze toe aan de Sambucca en de Amaretto, welke eerst met wat niet kokende koffie is verwarmd. Laat dit geheel wat afkoelen en vermeng het met de gladgeroerde mascarpone. Spatel vervolgens direct de eimassa er doorheen. Beleg een ovale glazen schaal met lange vingers, die met de niet besuikerde kant in de koffie zijn gedoopt. Giet hierop een gedeelte van het mengsel en bedek dit weer met de in de koffie gedoopte lange vingers. Bedek het opnieuw met het mengsel en strijk de bovenkant glad met een paletmes. Laat een en ander in de koeling opstijven en strooi er vlak voor het serveren wat cacaopoeder overheen.

Italiaanse tira misu is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Cake Van Tira Misu Met Monchou
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Italiaanse Tira Misu
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Tira Misu
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse Tira Misu
0 min
Bekijk recept

Italiaanse verrassingsballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Italiaanse sinaasappeltrifle
85 min- Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept