Kaneelparfait

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

2 deciliter witte wijn 150 gram suiker 2 kaneelstokjes 2 theelepels kaneel 1 citroensap van een 0,5 citroen 2,5 deciliter room 4 eigeel 2 ei 1 kaneellikeur ----BENODIGDHEDEN---- 1 cakevorm 1 huishoudfolie Zo maak je het: Water en suiker aan de kook brengen en kaneelstokjes en kaneel toevoegen en in laten koken. Scheutje kaneellikeur toevoegen en citroensap. Eigeel en eieren kloppen en au bain marie verwarmen. Langzaam het kaneelsap toevoegen en blijven kloppen tot het gaat binden Daarna de kom uit de pan halen en blijven kloppen tot het mengsel is afgekoeld. De slagroom bijna stijfkloppen en luchtig door het ei met kaneelmengsel scheppen Een cakeblik bekleden met huishoudfolie en hierin het kaneelmengsel gieten. Enkele uren in de diepvries plaatsen. Serveren: Plakje kaneelparfait op een bordje leggen. Daarnaast een bolletje vanille ijs. Dit bestrooien met kaneel.

Kaneelparfait is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Kaneelparfait Met Appel
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Kaneelparfait
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Kaneelparfait
0 min
Bekijk recept
Kaneel-honingparfait
Bekijk recept

Kaneelparfait Met Appel
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Kaneelparfait
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Kaneelparfait
0 min
Bekijk recept
Kaneel-honingparfait
Bekijk recept