Kastanje-ijs (glace aux marrons)

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 blikje kastanjepuree 1/2 liter melk 4 eidooiers 200 gm suiker 1 vanillestokje
Voorbereiding
: Snij het vanillestokje in de lengte doormidden, doe het samen met de melk in een pan en breng de melk aan de kook, laat 10 minuten trekken en verwijder het stokje. Klop de eidooiers met de suiker totdat de compositie licht van kleur en schuimig is. Geef de melk langzaam onder roeren bij de eidooiers passeer in een pan en zet de crème op zacht vuur. Verhit hem onder roeren totdat hij dikker wordt. Haal dan onmiddellijk de pan van het vuur. Laat de crème afkoelen. Open het blikje kastanjepuree, maak de puree met een vork fijn en werk hem langzaam onder de crème. Meng zeer goed zodat er een homogene gladde crème ontstaat. Doe de crème in een vorm en vries hem in de vrieskast stijf. U kunt het ijs serveren met kleine macarons.

Kastanje-ijs (glace aux marrons) is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Dessert Met Marrons Glace?s
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Potage Puree De Marrons
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde Kastanjes (marrons Etuves)
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Charlotte met kastanjes
Nagerecht
Bekijk recept
Struisvogelbiefstuk met rode-portjus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kastanjelekkernij
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pureetorentje met geitenkaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept