Kersenijs (glace aux cerises)

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 kg kersen 650 gm poedersuiker 3 citroenen 1/2 liter water 1 borrelglas kirsch
Voorbereiding
: Was de kersen, droog ze in een doek en haal er de pitten uit. Gooi deze niet weg. Plet het vlees van de kersen en verbrijzel de pitten met de deegroller. Doe de suiker met het water in een pannetje en breng het mengsel aan de kook. Laat de siroop drie minuten koken. Voeg er dan het vlees van de kersen en de pitten bij. Laat van het vuur af een uur marineren. Voeg dan het sap van de citroenen toe en het glas kirsch. Passeer de siroop door een fijne zeef. Doe de siroop in een vorm en zet deze in de vrieskast. Zolang de compositie nog niet stijf bevroren is, kloppen we ze af en toe even met de garde of een vork.

Kersenijs (glace aux cerises) is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Coupe Cerises Au Glace Vanille
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Sorbet van kersen (sorbet aux cerises)
Bekijk recept
Spoom
30-60 min -
Bekijk recept

Perentaartje met noten en yoghurt-kersenijs
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Kersenijs Met Sereh En Kokoswafeltjes
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Vers Kersenijs
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Kersenijs met warme bessensaus en een topje creme
Bekijk recept