1 anijsblokje verkruimeld 25 gm boter of margarine gesmolten 4 vellen fillodeeg 375 ml slagroom 1 zakje vanillesuiker 2 eetlepels witte basterdsuiker 1 zakje klopvast 3 kiwi's 1 poedersuiker De oven voorverwarmen op 200 graden Celcius. De anijs en de boter vermengen en elk fillodeegveel met de anijsboter bestrijken. Snijd het deeg in de lengte in dunne repen (ñ 1 cm breed). Dan de bakplaat met bakpapier bekleden de de deegrepen nonchalant erop leggen. In het midden van de oven de repen in ñ 5 minuten knapperig bakken. De slagroom met vanillesuiker, de basterdsuiker en de klopvast stijfkloppen. De kiwi's (zo kort mogelijk voor serveren) schillen en pureren. De puree door de slagroom spatelen en het mengsel in een spuitzak met een grote gekartelde mond scheppen. In het midden van vier borden een grote rozet spuiten en de mouse met krullen fillodeeg afdekken.