----VOOR DE PRALINE---- 1 aluminiumfolie 1 olie om in te vetten 150 gm kristalsuiker ----VOOR DE CREME---- 3 eieren 60 gm suiker 1 zakje instantkoffie cappuccino (ne; scafe) Bestrijk een flink stuk aluminiumfolie met olie. Verwarm de kristalsuiker met 1 1/2 eetlepel water op een laag vuur totdat de suiker gesmolten is. Laat het mengsel zachtjes koken en veeg de suikerkristallen met een vochtig kwastje in de siroop. Kook totdat de siroop goudbruin van kleur is. Schenk de siroop in een dunne egale laag uit over het aluminiumfolie en laat de suiker hard worden. Verkruimel de praline met behulp van een deegrol. Splits de eieren. Klop de dooiers met de suiker in een vuurvaste kom dik en romig. Roer de instant koffie door 1 dl heet water. Voeg al kloppend met de mixer de koffie aan het dooiermengsel toe. Zet de kom in een pan met water en laat de vla al roerend met een houten lepel in ca. 10 minuten binden (niet koken). Laat de vla in een bak met koud water afkoelen. Roer tussentijds enkele malen om. Klop de eiwitten stijf. Voeg de afgekoelde vla toe en schenk de crme in schaaltjes. Bestrooi met de praline.