250 gram uitgelekte perziken uit blik 50 gram suiker 1/2 theelepel vers geraspte citroenrasp sap van 1 sinaasappel 6 gelatineblaadjes 250 gram dikke yoghurt 4 schijfjes perzik muntblaadjes voor de garneringVoorbereiding : Pureer de perziken in de mixer en voeg er de suiker en de citroenrasp bij. Wrijf dit alles nu door een fijne zeef in een ruime kom. Verwarm vervolgens het sinaasappelsap en los hierin de gelatineblaadjes op. Laat dit afkoelen tot het sap lobbig wordt. Voeg dit nu bij de perzikenpuree en roer hier geleidelijk de yoghurt door. Schep de mousse in 4 mooie coupes en laat de inhoud van deze coupes gedurende 3 tot 4 uur opstijven in de koelkast. Garneer de mousse voor het serveren nog met een plake perzik en muntblaadjes.
Mousse van perziken, yoghurt en slagroom is een recept van De Virtuele Keuken