500 gm rabarber 100 gm boter 100 gele basterdsuiker 125 gm bloem 1 eetlepel poedersuiker 1 zout 1 eidooier 1 dichte vuurvaste taart vorm 1 twee messen 1 deegrollerVoorbereiding De rabarber schoonmaken en in stukken van ca. 3 cm. snijden. In een vuurvaste en dichte taartvorm van metaal of glas met een doorsnede van 24 cm,50 g boter op een zacht vuur laten smelten. De gele basterd suiker erdoor roeren. De stukjes rabarber er naast elkaar in leggen. Op een grote pit zachtjes verwarmen tot het mengsel karameliseert en stroperig wordt. Laten afkoelen. Boven een kom bloem, poedersuiker en een snufje zout zeven. 50 g koude boter toevoegen en met twee messen in kleine stukjes door de bloem snijden. De eidooier en ca. 2 el koud water toevoegen en met koele hand snel tot een soepel deeg kneden. Het deeg minstens 1/2 uur in de koelkast laten opstijven.Voorbereiding swijze De oven voorverwarmen op 200 graden. Het werkvlak bestuiven met bloem en het deeg uitrollen tot een ronde lap van ca. 26 cm. De deeglap over de rabarber leggen en aan de rand voorzichtig naar de bodem drukken. In het midden van de oven de taart in ca 20 min goudbruin en gaar bakken. Een platte schaal op de vorm leggen. Samen keren en de taart op de schaal laten glijden. Deze taart is lauwwarm het lekkerst. Een bolletje vanille-roomijs smeekt er heerlijk bij.