Peer met roomkaas

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 (williams)peer 1/4 liter water 1 sap van 1/2 citroen 1 vloeibare zoetstof 1 kleine kaneelstokje 60 gm verse roomkaas 20 ml slagroom 1 paprikapoeder Halveer de geschilde peer in de lengte en steek het klokhuis eruit. Breng het water met het citroensap, wat zoetstof en het kaneelstokjes aan de kook. Pocheer de halve peren circa 10 minuten, laat ze in het vocht afkoelen, schep ze uit de pan, laat ze uitlekken en leg ze op een bord. Roer de roomkaas glad met slagroom en wat paprikapoeder en verdeel de paprikaroom met een spuitzak in de halve peren. Geef er geroosterd brood en boter bij.

Peer met roomkaas is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bruinebonensoep
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Fruitsalade
20 min-
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept