1 blikje aardbeien (nettogewicht 200; g) 5 1/2 blaadje witte gelatine 1 citroen 2 handperen 1/2 blik kiwi (nettogewicht ± 400 g) 200 ml appelsap 1 1/2 eetlepels groene limonadesiroop met reine cl; audesmaak 100 ml cassis light 1/2 eetlepel aardappelmeel 1 (2 gekonfijte kersjes) In zeef aardbeien laten uitlekken. In kom met ruim koud water gelatine ± 5 min. weken. Citroen halveren, 1 helft uitpersen. Andere helft in 4 plakjes snijden. Plakjes halveren. Peren schillen en klokhuizen verwijderen. In blokjes van ± 1 cm snijden. In kom doen en besprenkelen met 1 el citroensap. In zeef kiwi laten uitlekken. In stukjes snijden. In maatbeker doen: appelsap, limonadesiroop, ½ el citroensap en 1 dl water. Door elkaar roeren. In steelpan ½ dl water aan de kook brengen. Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerende in water oplossen. Appelsapmengsel erdoor roeren. Zodra gelatine mengsel lobbig begint te worden stukjes peer en kiwi erdoor scheppen. 4 pudding vormpjes (inh. 1,5 dl) of 4 kopjes met koud water omspoelen. Vruchtengelei erover verdelen. In koelkast in ± 6 uur laten opstijven. Intussen boven steelpan aardbeien door zeef wrijven. Cassis erdoor roeren. Vruchtenpuree al roerende aan de kook brengen. In kopje aardappelmeel met 1 el water tot glad papje roeren. Al roerende aan hete aardbeienpuree toevoegen. Blijven roeren tot lichtgebonden saus. (Geconfijte kersjes halveren.) Van puddinkjes zijkanten beetje losmaken. Kleine bordjes erop leggen en samen keren. Even schudden en puddinkjes op bordjes laten glijden. Vruchtensaus er omheen schenken. Garneren met plakjes citroen (en geconfijte vruchtjes).